Een veilige situatie in het onderwijs.

Think success.

In opdracht van Stichting SKOPOS – waarvoor Tausch eerder ‘Let’s Play’ heeft gerealiseerd – hebben wij ervoor gezorgd dat leerkrachten en andere personeelsleden zo veilig mogelijk hun werk kunnen uitvoeren, volgens de RIVM voorwaarde van 1.5 meter afstand. Hierbij lag de focus op het voorkomen van besmetting tussen medewerkers. Ouders en bezoekers die niet noodzakelijk in de schoolgebouwen hoeven te zijn, worden buiten de school opgevangen. Op 8 locaties in Schijndel zijn allereerst alle mogelijke activiteiten en voornaamste functies in kaart gebracht en gecategoriseerd, vanaf de binnenkomst in de ochtend tot het vertrek van de laatste medewerker. Vervolgens hebben we voor verschillende plekken in het gebouw bepaald welke oplossing daar nodig is voor het creëren van een anderhalvemeterschool.

Design success.

De oplossingen beginnen al buiten de school, waar een duidelijke routing is verzorgd voor het brengen van de kinderen. Ouders mogen de school niet in, daarom is er buiten de school een ‘uitzwaaiplek’ gecreëerd. Bij binnenkomst in de school staan de coronamaatregelen uitgelegd voor de kinderen en staan er ontsmettingsmiddelen en doekjes klaar waarmee de medewerkers hun handen kunnen schoonmaken. De kinderen moeten bij elke binnenkomst de handen wassen in het lokaal. Dit wordt op een duidelijke manier aangegeven middels een sticker bij de wastafel.

Vervolgens is er met belijningen een duidelijke route aangebracht binnen de scholen en wordt er waar mogelijk gebruik gemaakt van éénrichtingsverkeer, aangegeven met ‘Stop’ en ‘Go’ stickers. Bij een smalle doorloop attendeert de ‘Stop & Go’ stickers de medewerkers erop dat ze alleen mogen doorlopen wanneer er niemand vanuit de andere richting komt. Gemeenschappelijke ruimtes die te klein zijn voor specifieke looplijnen, worden voorzien van een ‘met de klok mee’ bord, zodat de leerkrachten en overige medewerkers voldoende afstand van elkaar kunnen houden.

Op de speelplaatsen is een rood vlak aangebracht waar de leerkrachten ook tijdens de pauzes voldoende afstand kunnen houden van leerlingen, kinderen is namelijk gemakkelijk te leren dat rode vakken verboden gebied voor hen zijn. Deze vlakken zijn ook geplaatst in de klaslokalen. Wanneer leerkrachten in de rode vlakken staan kunnen zij zich zonder problemen concentreren op hun kerntaak lesgeven. Bij het verlaten van het rode vlak is de leerkracht bewust dat hij of zij extra op de afstand tot de kinderen moet letten.

Wanneer een leerkracht dichter bij de leerlingen moet komen om uitleg te geven, zijn hiervoor plexiglas schermen aanwezig. Deze zijn gemakkelijk te verplaatsen, waardoor de leerkrachten flexibel zijn in het gebruik tijdens specifieke één-op-één gesprekken met de leerlingen.

Build success.

Met alle disciplines in huis, hebben wij gezorgd voor de realisatie van het totale proces van intake tot uitvoer. Van project management tot DTP-werk, productie en plaatsing. Ook worden de plattegronden van de scholen voorzien van alle looplijnen en wordt de signing aangeleverd voor het risico-inventarisatie en -evaluatie dossier.


Meer informatie?
Bel of mail Jochem van Schayk
+31 (0) 6 30 34 36 32 of jochem@tausch.com

Tausch werkt met trots voor deze mondiale merken en lokale helden.

Krijgt u niet gevonden wat u zoekt, neem dan contact met ons op.

Tausch.

Nobelweg 1
5482 NN Schijndel
Nederland

+31 (0) 73 549 33 59
info@tausch.com